Mājas lapa: http://www.2v.lv

Interesantākais no portāla Dubultversija

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Versijas par to, ar ko slimoja un kā tika ārstēts Ādolfs Hitlers
Publicēts 21. februārī, 2010.
Līdztekus politiskajām aktivitātēm vācu nacistu vadoņa Ādolfa Hitlera brīva laika būtisku daļu aizņēmusi medikamentu lietošana, apgalvots jaunā biogrāfiskā grāmatā par nacistu līderi ar nosaukumu „Was Hitler Ill?” („Vai Hitlers bija slims?”), citātus no kuras publicējis tabloīds „The Sun”. Grāmatas autori apgalvo, ka fīrers pastāvīgi slimoja un ļoti baidījās par savu veselību. Šīs liecības ietvertas viņa personiskā ārsta Teodora Morela medicīniskajos dokumentos. Hitleram tuvās aprindās daudzi uzskatīja viņu par šarlatānu, tomēr diktators pilnībā uzticējās ārstam.

 

No Morela pierakstiem izriet, ka 1944.  gadā viņš izrakstījis savam pacientam testosterona, izvilkumu no spermas un jaunu bullēnu priekšdziedzera injekcijas. Fīrers bijis pārliecināts, ka šāda tolaik vēl neizgudrotās „viagras” versija palīdzēs viņa attiecībām ar Evu Braunu. Iespējams, apgalvo grāmatas autori, tieši ar neveiksmēm gultā un kompleksiem skaidrojams Hitlera sadisms un viņa vēlme pakļaut sev visu pasauli.

Bez tam, raksta grāmatas autori, fīreru mocījušas vēdera gāzes. Īpaši neveikli viņš juties apspriežu ar saviem ģenerāļiem laikā, kuras notika šaurā bunkurā. Lai kaut kā cīnītos ar šo kaiti, viņš lietojis zāles, kas bijušas radītas uz strihnīna un žurku indes bāzes. Tāpat Morels izrakstīja Hitleram amfetamīnus un nomierinošus opiātus, apgalvots grāmatā.

Jāpiebilst, ka darbā tāpat tiek noraidīti uzreiz divi mīti par Hitleru. Britu vēsturnieki agrāk pieļāva, ka fīreram bijis tikai viens sēklinieks, bet šāda informācija Hitlera medicīniskajos dokumentos nav atrasta. Tāpat apstiprinājums nav rasts mazāk populārajām baumām par to, ka diktatora dzimumloceklis bijis deformēts, jo viņa jaunībā tajā iekodusi kaza.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: