Mājas lapa: http://www.2v.lv

Interesantākais no portāla Dubultversija

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Šveices apdrošināšanas kompānija atlaiž savu darbinieci "Facebook" izmantošanas dēļ
Publicēts 9. maijā, 2009.
Kāda šveiciete zaudējusi darbu, jo darba devēji atklāja, ka viņa izmanto sociālo tīklu "Facebook", lai gan darba nespējas pamatojumā viņa bija norādījusi, ka ir pārlieku slima, lai strādātu ar datoru. Vārdā nenosauktā sieviete, kas strādāja apdrošināšanas uzņēmumā "Nationale Suisse", priekšniecībai bija paskaidrojusi, ka viņai ir migrēna un ārsti likuši gulēt tumšā telpā. Tomēr izrādījās, ka ārstēšanās periodā sieviete izmantoja sociālo tīklu "Facebook", un tas licis domāt, ka viņa darba devējus ir maldinājusi par savu veselības stāvokli.

Darbiniece gan paskaidroja, ka pieķeršanas brīdī gulējusi gultā, bet interneta vietnē darbojusies, izmantojot mobilo tālruni. Viņa sarunā ar laikrakstu "20 minuten" uzņēmumu arī apsūdzēja izspiegošanā. "Nationale Suisse" esot izveidojuši fiktīvu "Facebook" profilu, kas ar darbinieci nodibināja draudzību, un tas uzņēmumam ļāva sekot līdzi darbinieces gaitām šajā servisā.

Par to, ka šī lieta nav tīra, sievietei aizdomas radušās brīdī, kad viņa ievērojusi – noslēpumainais profils pazudis pēc tam, kad viņa saņēmusi ziņu, ka ir atlaista. Uzņēmums turpretim paskaidro savu redzējumu: ja cilvēks laikā, kad viņam ir migrēna, var izklaidēties, viņš var arī strādāt.

Šī nav pirmā reize, kad Facebook iegūstamā informācija cilvēkiem ir radījusi problēmas darbā. Daži uzņēmumi birojos piekļuvi šai tīmekļa vietnei ir bloķējuši, savukārt citi seko līdzi tam, ko darbinieki savos profilos raksta par darbu, un, ja tas ir kas tiem nepatīkams, šāda neapdomība var maksāt viņiem darba vietu. Janvārī no darba tika atlaists kāds Lielbritānijas pilsētas Leikesteras cietuma uzraugs, kas "Facebook" bija nodibinājis virtuālu draudzību ar esošajiem un bijušajiem ieslodzītajiem, un šādas attiecības cietuma vadība uzskatīja par nepieļaujamām.

Lielbritānijas valdība pagājušajā mēnesī paziņoja, ka varētu novērot tāda veida tīmekļa vietnes kā "Facebook", lai uzmanītu kriminālus grupējumus un teroristu organizācijas, kas šādus servisus varētu izmantot. Iekšlietu ministriju gan interesējot tieši cilvēku kontakti, bet viņu sarunu saturs fiksēts netikšot. Britu valdības plānos gan ietilpst centrālā datubāzē uzglabāt visu telefonsarunu ierakstus, rakstītos e-pastus un apmeklēto interneta lapu datus, ziņo BBC.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: