Mājas lapa: http://www.2v.lv

Interesantākais no portāla Dubultversija

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Sāra Peilina negaidīti atkāpjas no Aļaskas gubernatores amata
Publicēts 4. jūlijā, 2009.
Bijusī ASV viceprezidenta amata kandidāte Sāra Peilina 3. jūlijā negaidīti paziņoja par atkāpšanos no Aļaskas štata gubernatores amata. 45 gadus vecā Peilina neko neminēja par nākotnes plāniem, liekot analītiķiem minēt, vai gubernatore plāno aiziet no politikas un pievērsties mierīgai ģimenes dzīvei, vai arī sākt likt pamatus startam 2012. gada prezidenta vēlēšanās. Steidzīgi sasauktā preses konferencē savās mājās Vasilas piepilsētā Peilina paziņoja, ka viņa 26. jūlijā oficiāli atkāpsies no Aļaskas gubernatores amata un ka viņas vietā stāsies vicegubernators Šons Parnels.

Peilinas paziņojums šokējis pat Aļaskas štata vadību un viņas republikāņu partiju, kurā daudzas augsta ranga figūras nav bijušas informētas par gaidāmo gubernatores soli. Īsā paziņojumā Peilina, kuras pilnvaru termiņš beidzas 2010.gadā, arī pavēstīja, ka neplāno vēlreiz kandidēt uz gubernatores amatu nākamajās vēlēšanās.

"Mēs neatkāpjamies, mēs ejam citā virzienā. Mēs zinām, ka mēs šobrīd varam radīt pozitīvas izmaiņas valdībā no ārpuses," paziņoja Peilina, runājot viņai raksturīgos daudznozīmīgos un nekonkrētos teikumos. Viņa sacīja, ka nevēlas tērēt savu laiku "politiskā slaktiņā", norādot uz regulāro kritiku pret viņas darbu un viņas ģimeni.

Kopš neveiksmīgā mēģinājuma kandidēt uz viceprezidenta amatu Pelina nonākusi preses uzmanības lokā ar virkni pretrunīgu situāciju - viņas nepilngadīgā un neprecētā meita Bristole laidusi pasaulē mazuli, pret viņu veiktas izmeklēšanas par ētikas pārkāpumiem, kā arī saasinājušās viņas publiskās nesaskaņas ar Džona Makeina nometni. Bijusī skaistumkaraliene, aļņu medniece un piecu bērnu māte Peilina par Aļaskas štata gubernatori kļuva 2006.gada decembrī, uzvarot vēlēšanās ar populistiskas kampaņas palīdzību.

Telekanāla CNN 2.jūnijā veiktas aptaujas rezultāti liecina, ka Peilina, bijušais Masačūsetsas štata gubernators Mits Romnijs un bijušais Ārkanzasas štata gubernators Miks Hakabī tiek uzskatīti par populārākajiem republikāņu prezidenta kandidātiem 2012. gada prezidenta vēlēšanām.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: