Mājas lapa: http://www.2v.lv

Interesantākais no portāla Dubultversija

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Pētījums: Saldumus regulāri ēdošiem bērniem ir daudz lielākas iespējas pieaugušiem kļūt vardarbīgiem
Publicēts 2. oktobrī, 2009.
Kārdifas universitātē Lielbritānijā veikts pētījums liecina, ka bērniem, kas katru dienu ēd konfektes un šokolādi, pieaugot ir lielāka iespēja kļūt vardarbīgiem, vēsta BBC News.

Pētījums, kurā piedalījās 17500 cilvēku, ir pirmais, kas pēta sakarību starp ēdienkarti bērnībā un agresiju pieaugot. Pētnieki arī  izvirzījuši vairākus darba rezultātu skaidrojumus. Viena no versijām skan - iespējams, ka saldumi padara atkarīgu no kādām atsevišķām piedevām, kas var veicināt agresiju pieaugušā vecumā. 

Pētījuma vadītājs, doktors Simons Mūrs iepriekš pētījis nepilngadīgo noziedznieku dzīves dažādus faktorus, raksta BBC News. Viņš zinājis, ka noziedzniekiem bieži vien bijušas neveselīgas diētas, kas iekļauj lielu daudzumu konditorejas izstrādājumu, taču bijis pārsteigts par jaunatklāto sakarību. “Regulāri dodot bērniem saldumus, viņi var pārstāt mācīties gaidīt, lai iegūtu to, ko vēlas. Pacietības trūkums var mudināt impulsīvu uzvedību, kas ir cieši saistīta ar noziedzību. Bērnu diētas uzlabošana varētu uzlabot veselību un mazināt agresiju,” izteicies Mūrs. Viņš arī piebildis, ka “sliktas uzvedības klusināšana ar saldumiem var novest pie vēlākām problēmām, taču mums tas jāizpēta sīkāk.” 

Savukārt Lielbritānijas Sabiedrības veselības fakultātes prezidents izteicies, ka “vēl viens skaidrojums varētu būt tāds, ka bērniem, kas jau kļuvuši prasīgi, agresīvi un “sarežģīti”, visdrīzāk, atkal dos saldumus, lai viņus uz laiku nomierinātu.” Tikmēr valsts Pārtikas un dzērienu federācijas komunikāciju direktore paudusi viedokli, ka pretsabiedrisku uzvedību izraisa sociālie un ekoloģiskie faktori, tādi kā slikta audzināšana vai tās trūkums, nevis saldumu ēšana bērnībā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: