Mājas lapa: http://www.2v.lv

Interesantākais no portāla Dubultversija

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Lielbritānijas ārsti skeptiski attiecas pret solījumiem ārstēt homoseksualitāti
Publicēts 26. aprīlī, 2009.
Lielbritānijas ārsti iebilst pret amerikāņu psihologa plāniem reliģiskā konferencē stāstīt par par saviem panākumiem homoseksuālisma novēršanā. Lielbritānijas Karaliskā psihiatru koledža gan uzskata, ka nav zinātnisku pierādījumu, ka seksuālā orientācija būtu „ārstējama”, turklāt šādā veidā ir iespējams pacientiem nodarīt kaitējumu.

Pazīstams psihologs Džozefs Nikolosi ir stāsta, ka viņa metode ir palīdzējusi daudziem homoseksuāliem cilvēkiem kļūt par heteroseksuāli orientētiem. Dž. Nikolasi stāsta, ka viņš jau 25 gadus palīdz cilvēkiem vairot viņu „heteroseksuālo potenciālu” un spējot palīdzēt divām trešdaļām vīriešu. Izstrādātā metode dodot iespēju mainīt dzīvi tiem vīriešiem, kas nav apmierināti ar savu homoseksuālo orientāciju. „Mums ir daudz pierādījumu, ka indivīdiem, kas ārstējas, pāri nodarīts netiek un ka šī terapija ir efektīva,” psihologs sacīja BBC. „Mēs aicinām Amerikas Psihiatru asociāciju iepazīties ar zinātniskajiem datiem.”

Karaliskā psihiatru koledža turpretim paziņojusi, ka pierādījumu par šāda veida terapijas efektivitāti nav, turklāt tā pacientiem varot radīt ievērojamas ciešanas. „Nav zinātnisku pierādījumu tam, ka ir iespējams mainīt seksualitāti,” sacīja Psihiatru koledžas preses pārstāvis. „Vēl vairāk - tā dēvētā homoseksualitātes ārstēšana veido vidi, kurā zeļ aizspriedumi un diskriminācija.” Arī Amerikas psihiatru asociācija ir nonākusi pie slēdziena, ka nav zinātniska pamata teikt, ka homoseksualitāte ir psihisks traucējums, un 1973. gadā to izņēma no gadīgo traucējumu diagnostikas saraksta. 1992. gadā tā tika svītrota no Starptautiskā slimību klasifikatora.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: