Mājas lapa: http://www.2v.lv

Interesantākais no portāla Dubultversija

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Kinoteātri „apžilbinās” pirātiskās videokameras
Publicēts 24. septembrī, 2009.
Nelegālā audio un video produkcijas izgatavošana tādā vai citādā līmenī pastāv visā pasaulē. Neskatoties uz mediju industrijas centieniem un ieguldītajiem līdzekļiem tehnoloģijās cīņai par autora tiesību aizsardzību jebkurā produkta izveides posmā un tā ievadīšanu tirgū, internetā jaunās filmas visbiežāk parādās pirms vēl tās ir piedzīvojušas pirmizrādes kinoteātros. Taču ar to vēl šīs produkcijas nedienas vēl nebeidzas – kinozālēs ieinteresēti cilvēki pamanās ienest videokameras un pārfilmēt jau nofilmēto filmu. Lai cīnītos tieši ar šiem pirātiem ir radīta jauna sistēma.

Profesora Isao Ičizena (Isao Echizen) vadītā pētnieku grupa no Japānas nacionālā informātikas institūta (National Institute of Informatics) un kompānija Sharp ir izdomājusi tehnoloģiju, ar kuras palīdzību jebkurš nelikumīgs ieraksts būtiski zaudēs kvalitāti. Šis rezultāts tiek sasniegts izmantojot infrasarkano staru impulsus, kuri tiek izstaroti no ekrāna. Stari tiek raidīti no nelieliem, skaņai domātiem, caurumiņiem ekrānā un nokļūst jebkuras zālē atrodošās kameras objektīvā. Cilvēka acs infrasarkano gaismu neredz, bet to arī, bez zaudējumiem, nevar nodalīt no attēla, kuru saņem arī CAMRip. Šīs tehnoloģijas izstrādātāji vislabāko rezultātu sasniedza pie frekvences 10 impulsi sekundē. „Šī ierīce ir lēta, viegli uzstādāma un ļoti efektīva pretdarbībai. Mēs gaidām, ka tā pāris gadu laikā tiks plaši izplatīta”, - teica Ičizens. Pēc amerikāņu filmu institūta datiem, katru gadu nelicenzēto filmu kopijas rada 3 miljards ASV dolāru lielus zaudējumus.

Komentāri (1)
Vilis: Tas, ka skrīneru būs mazāk, ir labi, bet ja cilvēka acs neredz kādu gaismas spektru, nenozīmē, ka tumsā to ar pilnu jaudu var bliezt taisni acīs. Pēc 2h var arī redzamo spektru vairs nesaredzēt.
25/09/2009 09:29
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: