Mājas lapa: http://www.2v.lv

Interesantākais no portāla Dubultversija

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Ar trešo mēģinājumu astoņgadīgai meitenei tomēr izdodas šķirt savu laulību
Publicēts 4. maijā, 2009.
Saūda Arābijā tomēr izdevies izšķirt astoņgadīgas meitenes un piecdesmit gadīga vīrieša laulību. Vienošanās par laulības šķiršanu noslēgta pēc bērna mātes prasības ārpus tiesas kārtībā, vēsta laikraksts "The Times".

Divu iepriekšējo tiesas procesu laikā laulība tikusi atzīta par likumīgu. Tā kā ģimenei nebija naudas kuru atdot nākamajam znotam, meiteni pie vīra izdeva viņas tēvs. Pie kam, ne pati "līgava", ne viņas māte netika informētas, ka starp meiteni un kreditoru ir noslēgta laulība.

Meitenes māte divas reizes centās panākt šķiršanos tiesā, taču tiesnesis abas reizes atteicās anulēt laulību, pamatojot savu lēmumu ar to, ka laulības šķiršana nevar tikt veikta pēc mātes iniciatīvas. Tiesnesis solīja apgriezties pie šī jautājuma izskatīšanas pēc tam, kad meitene sasniegs dzimumbriedumu. Līdz tam laikam dzīvesbiedriem nevajadzētu stāties laulāto attiecībās.

Šis gadījums ieguva plašu rezonansi sabiedrībā un Saūda Arābijas karaļa konsultāciju padome sāka apspriest jautājumu par minimālā vecuma, kurā var stāties laulībās, palielināšanu līdz 18 gadiem. Taču pagaidām vēl nav skaidrs vai tiks pieņemts kāds lēmums un ja tiks, tad kādā tieši formā.

Konstitūcijas lomu Saūda Arābijā izpilda Korāns, bet likumi ir balstīti uz Islāma tiesībām. Laulība šajā valstī var būt tikai reliģioza. 2009. gada sākumā valsts garīgais līderis muftijs šeihs Abduls Azizs Šaihs jau izskaidroja, ka Islāma likumi neaizliedz izdot pie vīra meitenes, kuras vēl nav sasniegušas 15 gadu vecumu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: